" />
Burnout, kiégtél...
Burnout, kiégtél...

stress-2051408_1920.jpg

Burnout, kiégtél…

 

Csukott szemmel ülsz az ágy szélén és erőt gyűjtesz, erőt arra, hogy felkelj, elindulj, és újra megküzdj a főnököddel, a feladataiddal, az ügyfelekkel, a bankkal és úgy általában az élettel. Napról, napra nehezebben megy, és végül úgy érzed, a napok súlya maga alá temet, már nem találsz örömet abban, amit csinálsz, egyre frusztráltabb leszel, majd teljes apátiába süllyedsz.   

Pedig valamikor nagy ...

Érzelmi plusz mínusz...
Érzelmi plusz mínusz...

„A szív csak egy köteg izom- javítja ki Bigend - Tudni csak a limbikus aggyal lehet. Az ösztönök központjával. Az emlősaggyal, ami a mélyebb, ősibb, és a logikánál százszor erősebb tudás forrása. Amit mi úgy hívunk, hogy „tudat”, az csak egy pöffeszkedő mirigy a hüllő agytörzsön, ami az ősibb emlősagyon élősködik. A mi korunk persze csak ezt ismeri el, mint tudatosságunk alfáját és ómegáját. De közben az emlőstudat, akár egy hatalmas kontinens ...

Nincs, semmi, baj…
Nincs, semmi, baj…

adult-chill-computer-450271.jpg 

Egy oktatóm, Besnyi Erika példálózik ezzel, szemléltetve azt, hogy hogyan tanítjuk meg már gyerekkorban a negatív gondolkodás alapjait gyerekeinknek, hiszen ha elesik a fékomadta, máris kiáltjuk „nincs semmi baj!”.

Bontsuk szét a mondatot, a Magyar Értelmező Szótár segítségével:

  • nincs =  Nem fordul elő a létezők között; nem létezik.
  • semmi = A létező v. elképzelhető dolgok közül egy sem.
  • baj = Gondot, vesződséget okozó kedvezőtlen, ...
Coaching és a flow
Coaching és a flow

Vezetés közben eggyé válsz az autóval, mintha nem lenne különbség gép és ember között, csak fogynak a kilométerek, majd megérkezel és nem a fáradtság ront rád, hanem egy megmagyarázhatatlan érzés tölt el, mintha álomból ébrednél.

Sport közben minden sikerül, mindenre képes vagy. Úszol és vezet a ritmus, mintha nem lenne határ, úszol a végtelenbe és még tovább.

Munkádat végzed és haladsz, haladsz jobban, mint bármikor, nem érted miért és hogyan, ...

EQ az érzelmek diadala
EQ az érzelmek diadala
eq-1.jpg
A XX. század utolsó dekádjaiban erősödtek fel azok a hangok, amelyek az EQ azaz az érzelmi intelligenciát helyezték előtérbe, az általános intelligenciához képest. Érzelmeink befolyásolják társas kapcsolatainkat és pillanatnyi érzelmi és megkockáztatom értelmi állapotunkat is.
 
Adrenalinnal vagy endorfinnal telve nehéz értelmesen gondolkozni, nem igaz?
 
Tegyük fel hát a kérdést, mi is az az EQ?
 
...
Milyen személyiség vagy?
Milyen személyiség vagy?

carl-jung-v3.jpg

Jung 1921-ben megjelentette a  Pszichológiai típusok (Psychologische Typen) című könyvét amely új alapokra helyezte az emberek tipizálását. Jung igyekezett a freudi libidó fogalmának kiterjesztésére, hogy az általános lelki energiát jelentsen és ne csupán a szexuális hajtóerők gyűjtőneve legyen. Nála a libidó a szexuális energián túl magába foglalta az agressziót , a szerzési késztetést , a szellemi erőfeszítést, a kíváncsiságot is.

 Elmélete ...

Mi a különbség?
Mi a különbség?
Sokszor és sokan kérdezik, mi a különbség coaching és tanácsadás, coaching és mentorálás között. Többektől halottam, hogy "á a coaching csak ködevés, egy humbug".
Valóban a coaching nem csodaszer, nem jó mindenre és nem mindenki alkalmas arra, hogy coacholják. Már a magyar elnevezéssel is bajban lennénk, magyarul a coach edzőt jelent, ezek szerint a life coach élet edző. A szószerinti fordítás nem írja le a lényeget.
A szakirodalmi ...
Készen állsz a változásra?
Készen állsz a változásra?

maxresdefault.jpg

Készen állsz a változásra?
 
" Az egyetlen állandó a változás maga. Panta rhei."
 
Herakleitosz szerint minden változik, az egyetlen állandó a változás maga. A mai világunkban ezek a változások olyan sebességet értek el, ami az ember számára nehezen követhetővé vált. Ha nem vagy elég gyors, rugalmas és proaktív, akkor lemaradsz. Lemaradsz, de miről is? Mi a Te értékrended? Tisztában vagy vele, hogy az út maga a ...
Bemutatkozás
Bemutatkozás

Üdvözlöm,Lőrincz András vagyok Life Coach, HR szakember. Közel húsz éve foglalkozom emberekkel, kiválasztással, toborzással. Az elmúlt évek során a figyelmem egyre inkább a coaching felé fordult, amiben egy olyan eszkörendszerre találtam rá, ami az egyénre fokuszál és egyedi, személyre szabott megoldásokat kínál elakadásokra, önismereti, párkapcsolati gondokra, problémákra.

Tanácsadás - megmondom a tutit - helyett a coaching folyamat során az egyén saját ...

coach

Facebook oldaldoboz

Friss topikok